A Royal Balaton Golf és Yacht Zrt. megbízásából irodánk részt vett egy meghívásos tervpályázaton, ahol a Balatonudvari – Örvényes községekben lévő A029/5 hrsz. ingatlanra egy exkluzív golf apartman ház koncepciótervét készítettük el. Az exkluzív apartman házak a Royal Balaton Golfpálya közvetlen szomszédságában lévő ~ 6.500 m2-es telekre kerülne, a telek tájolása egészen kiváló, egyik oldalon a Sajkodi öbölre és a Tihanyi félszigetre, a másik oldalon a Golfpályára és a Balatonra 30 km hosszon nyújt panorámát. Az épületrendszer telken belüli helyét, tömegformálását és funkcionális alapképletét elsősorban a három fő dolog motiválta: a lehető legkedvezőbb kilátások kialakítása (rálátás a Balatonra és golfpályára), a szoros kapcsolat biztosítása Balatonudvari és Örvényes községek faluképének jellemzőivel és az utcakép egységének változatos megteremtése. Ez a három főirány logikusan adta, hogy egy fogatolt épületrendszer verziójának tanulmánytervét hozzunk létre, amelyek a csodálatos panoráma előnyeit maradéktalanul kihasználják, és úgyszintén kiegyensúlyozott látványt nyújtanak a környezetükre.

Minden jó épületre jellemző „törvény”, hogy saját egyéniségének, saját tartalmának és esztétikai értékeinek felmutatása mellett maximális energiával törekedjen környezeti kapcsolatainak optimalizálására.

Így mindkét verziónál, az alsó szinten kialakított kertkapcsolattal, a felső szinten tetőterasszal és önálló vizesblokkal rendelkező apartmanok biztosítják a vendégeknek az exkluzív szállás lehetőséget, melyeknél a nappali-konyha egy légtérben található, de lehetőség van azok igény szerinti leválasztására is. Általánosságban elmondható, hogy a felsőbb lakások részére a teraszok és a nagyobb homlokzati nyílászárok tájolásával megadtuk a Balatonra és a golfpályára való kilátás lehetőségét.

Balatonudvari Apartmanház