A tervezett szálloda két fő részre oszlik, egy tömbösített hotelre, amelyben helyet kapnak a főbb közösségi funkciók is, és az önálló, különálló villák és apartman-házak. Az egyes épületeket egy mesterséges lagúna választja el egymástól, de egyben fűzi is fel őket egy „hömpölygő” láncolattá. A lagúnát, éppen úgy, mint a központi hotel épületet és az általa elszeparált telek részeket, tematikusan osztottuk fel.

A tömbösített hotel telken belüli helyét, tömegformálását és funkcionális alapképletét elsősorban a hosszan elnyúló balatoni panoráma és közvetlen vízkapcsolat határozza meg. Az ívesen, organikusan kanyargó épület egyik oldala tehát végig tóparti, míg a másik oldala a mesterséges lagúna partjára néz. A lagúna utca felőli oldalán csoportokban sorakoznak a villák, fedett sportolási lehetőségeknek helyet adó kisebb épületek és egy elszeparált csendes, kisebb alapterületű felnőtt spa és szépségszalon. A főút mellett helyezkednek el az apartman-házak.

A hotel főbejáratánál lévő lobby szeparálja el a főbb funkciókat, mint a wellness és az éttermek, központi nagy gyerekjátszók. Itt kap helyet egy látványában félig elválasztott üvegkupolás kisebb gyermekjátszó, amire mind a lobbiból, mind az ide kapcsoló lobbi-bárból és kávézóból is rálátni. A gyerekjátszó már a tópart felé tájolt és közvetlen kertkapcsolattal rendelkezik. A lobbiba egy virtuális hídon jutunk be, ami szintén elválasztja a lagúna tematikus részeit: a wellness részleg oldalán lévő úszómedence és pancsoló lagúna részleget, illetve a lobby bárhoz kapcsolódó „kalózhajót”, ami a főbejárat mellett mintegy figyelemfelkeltő jel, szimbólum jelzi a bejáratot, továbbá a hotel gyermekbarát koncepcióját és meseország imidzsét. Továbbhaladva a lagúna mentén az éttermek részlegénél kisebb hajók sorakoznak, ezek kis büfé-, fagyizó-, és vitamin bár hajók. A többszintes nagy gyermekjátszó szintén virtuális hídként szeli ketté a lagúna felső szakaszát elválasztva az étteremhajókat a csónakázó lagúna szakasztól.

A wellness részleg közvetlenül a lobby recepciónál nyílik, nagyon közel a főbejárathoz, hogy ne csak a szálloda vendégek érhessék el könnyen. Rendelkezik önálló előtérrel és recepcióval, ahol a napi jegyek válthatók, kezelések foglalhatóak.

A fedett wellness részben két nagyobb élmény medence és több jacuzzi kap helyet, illetve ehhez kapcsolódik a szauna világ, sokrétű szolgáltatással és egy keleties hangulatú masszázs központ is, aminek önálló előtere van teaházzal. A fedett medencéknél egy „vízi bár” is helyet kap, aminek közvetlen kert-, és teraszkapcsolata van, így kiszolgálja a kültéri medencék vendégeit is. Az egyik benti élménymedence kiúszóval kapcsolódik a kültéri medencéhez. A kültéri medencék közvetlenül a Balaton parton helyezkednek el, igazi strand hangulattal, részben természetes tóparti stranddal, részben homokos „tengerparti” stranddal. A kertkapcsolatos wellness rész egyik meghatározó és impozáns eleme a „wellness télikert”, ahol a nagyobb belmagasságú tér oldalsó üvegfala átfordul és üvegtetőben végződik.

A wellness részleg épületen kívül eső szakasza tehát részben üvegtető, részben pedig növényzettel fedett zöldtető, amihez a családi szobák nagyméretű tetőteraszai is csatlakoznak.

A központi épület kertkapcsolatos földszintjén sorakoznak a gyerekek minden igényét kielégítő játszóházak, foglalkoztatók, mini mozi, óvoda, bölcsőde, gyerekműhelyek. A gyerekvilág központi része egy átriumos, többszintes, egy-légterű terület, ahol a tetőteraszos, körpanorámás Sky Bárból indulnak lefelé a csúszdák, mászófalak. Az átrium födémáttörésébe egy üveg látványliftet is elhelyeztünk. Ez a többszintes tér kapcsolódik egy hatalmas, nagy belmagasságú üvegtetős központi játszóházhoz, ami egyben egy virtuális híd is a mesterséges lagúnán, rálátással a kalóz-, és étterem hajókra. A gyerekfoglalkoztatók fedett-nyitott teraszokra nyílnak, közvetlen kapcsolattal a tematikus park egyes részeihez, sport és pihenő területekhez.

A hotel épület külső megjelenésében követi a XXI századi trendeket, letisztult formavilág, lendületes vonalvezetés, igényes, minőségi anyaghasználat. Mivel az épület egy horizontálisan, hosszan elnyúló tömeg, ezért a homlokzatokon vertikális elemeket helyeztünk el és az utca felőli homlokzat nagy üvegtáblái is vertikálisan osztott színes üveg és tömör felületek ritmikus változása. Ez a színes homlokzati megjelenés már utal a szálloda tematikájára, gyermekbarát kialakítására, de a homlokzaton nem kívánunk mesefigurákat, illetve más képeket szerepeltetni. Viszont a mesterséges lagúnára tematikus, nagyméretű gyermek hajókat helyezünk el, amelyek bejárható kalózhajó, fagyizó és vitamin bár hajók, mászófal hajók, stb. Ezek a lagúnán ringatózó hajók jelként szimbolizálják a mesevilág imidzset, de egyben mindegyik hajó egy-egy szállodai funkciót is ellát.

Törekedtünk az energiatudatos kialakításra. A tetőkön napkollektorok helyezhetők el. A lapostetők jelentős része zöldtető, ami az esztétikus megjelenésen kívül, környezettudatos és javítja az épület hőszigetelő képességét is.

Családbarát gyermekhotel